Language:   

Balloon_950-330.jpg

Doseren toeslagstoffen

Doseren toeslagstoffen

Droge toeslagstoffen in poedervorm, zoals mangaan, kalk, steenkool en ijzeroxide, worden aan de klei, het zand en aan de halffabricaten toegevoegd. Natte toeslagstoffen in suspensie, zoals engobes, worden op het product gespoten.

 

De Boer Machines levert alle soorten doseerinstallaties voor toeslagstoffen.

 

Een voorbeeld is een doseerinstallatie voor kleurstof, die het poeder uit een silo via een extractievijzel en een tussenliggende hopper naar een microfeeder voert. De kleurstof kan ook door een pneumatisch transportsysteem met een zend- en ontvangsttank uit een grote zak of silo worden overgebracht.

De Boer Machines heeft trilgoten ontworpen met controlesysteem op basis van “loss-in-weight”. Dit systeem is bij uitstek geschikt om zeer kleine hoeveelheden toeslagstoffen intermitterend aan het product toe te voegen.

 

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van de dosering van toeslagstoffen is het gebruik van elektrostatische technieken. Dit maakt het mogelijk om de oppervlakken van de vormen uiterst nauwkeurig met zeer dunne laagjes poeder te bedekken.

 

De Boer Machines levert ook systemen voor poederkleuren, die verscheidene kleurstoffen kan mengen en het mengsel in de kleitoevoer kan doseren. De kleurstoffen worden in de menger met de klei gemengd, zodat men een gelijkmatig product krijgt. De doseerinstallatie kan worden uitgerust met een
controlesysteem op basis van “loss-in-weight”.