Language:   

Natfilter

Natfilter

 

De Boer Machines Nederland B.V. levert installaties voor stofextractie die de vervuilde luchtstroom door middel van een natte stofcollector reinigen. De natte stofcollector is van het wassertype. Dit betekent dat een vloeistof, in dit geval water, wordt gebruikt om de luchtstroom te reinigen.

De werking van de natte stofcollector of het natte filter is gebaseerd op centrifugale scheiding. Bij de ingang van het natfilter wordt een waternevel aan de luchtstroom toegevoegd. Het water wordt door een normale standaard pomp onder druk geleverd.

De waterstroom is gegarandeerd, aangezien er geen sproeiers worden gebruikt die zouden kunnen verstoppen.

Het mengsel van lucht, water en stof gaat door een open pijp naar een bolvormige deflector. Het mengsel stroomt door een centrifugale werking naar de binnenwand van de afscheider. De middelpuntvliedende kracht brengt de zwaardere deeltjes naar deze binnenwand.

In dit proces nemen de zware waterdeeltjes de fijne stofdeeltjes mee en geven zij ze af aan de omgevende waterlaag.

Door de zwaartekracht valt het mengsel van water en stof in de opvangsilo van het filter. Het mengsel van water en stof wordt met intervallen afgevoerd en door vers water vervangen. Dankzij peil- en tijdcontroles wordt het proces automatisch uitgevoerd.


Het natfilter van De Boer Machines Nederland B.V. kan als onderdeel van een installatie voor ontstoffing worden toegepast in onder meer:

  • De keramische (baksteen), aardewerk- en glasindustrie;
  • De bouwmaterialenindustrie;
  • De metallurgie, staalgieterijen;
  • De houtindustrie (zagerijen);
  • De chemische industrie.