Language:   

MEERVOUDIGE VORMMACHINE VOOR EPS

MEERVOUDIGE VORMMACHINE VOOR EPS

De meervoudige vormmachine voor expandeerbaar polystyreen (EPS) vult de leemte tussen een blokvormer en een enkelvoudige vormmachine, aangezien ze grote hoeveelheden gevormde EPS-producten met grote afmetingen kan produceren. Als een klant jaarlijks meer dan 1000 ton EPS produceert en de vormen niet te sterk van elkaar verschillen, kan de meervoudige vormmachine een zeer interessant alternatief zijn voor blokvormen of enkelvoudige vormmachines.

 

De kenmerken van de meervoudige vormmachine zijn als volgt:

  • Een machine kan tot  ±150 m³ gevormd EPS per uur produceren.
  • De machine is ontworpen als een continu vormtransportsysteem. De vormen, samengesteld uit een boven- en ondervorm, worden door verscheidene vergrendelingen samengehouden. Per machinecyclus worden alle vormen een positie verplaatst. Het transportsysteem bestaat uit twee gestapelde transportbanen die door twee vormliften met elkaar verbonden zijn. Het ontvormen, vullen, stomen en geforceerd koelen van de vormen gebeurt op de bovenste transporteur. Tijdens het transport van de vorm op de onderste transporteur worden de EPS-producten gestabiliseerd. Vervolgens worden ze op de bovenste transporteur ontvormd.
  • Het resultaat is een zeer hoge capaciteit, een grote flexibiliteit en een lager energieverbruik, aangezien de temperatuur van de machine en de vormen tijdens het productieproces nauwelijks verandert.
  • De machine heeft een zeer korte cyclustijd van ongeveer 10 seconden + de voor het stomen vereiste tijd.
  • Men kan continu 15 verschillende EPS-producten vormen zonder de machine te stoppen.
  • De machine kan ook worden uitgevoerd met slechts enkele vormen, wat de productiecapaciteit verlaagt maar de aanvankelijke investering beperkt. Het volstaat dat men meer vormen toevoegt om in een later stadium de productie te verhogen. Deze uitvoering is erg interessant voor klanten die pas met de vervaardiging van EPS-producten beginnen.
  • De installatie heeft ongeveer 50 m² vloeroppervlakte nodig en ongeveer 4 m³ lucht per m³ EPS. Ze verbruikt ongeveer 50 kW elektriciteit per uur en ongeveer 4,5 kg stoom per m³ EPS.