Language:   

SNIJDEN EN FREZEN VAN POLYSTYREEN (EPS)

SNIJDEN EN FREZEN VAN POLYSTYREEN (EPS)

Blokken polystyreen (EPS) kunnen met 2 verschillende productieprocessen in vorm worden gebracht.

Het snijden van polystyreen ( EPS ) gebeurt in een snijstation met een oscillerende snijdraad met luchtkoeling. Een lijn voor het snijden van blokken omvat verscheidene posten die het blok tot het eindproduct versnijden. Het blok EPS wordt op een transportband geladen en gedraaid, en gaat naar een snijlijn met verscheidene posten:

  1. Aanvoertransporteur met snelheidsregeling;
  2. Horizontale snijdraad voor het snijden van de boven- en onderzijde;
  3. Horizontale snijdraad voor de vormgeving van het product;
  4. Laterale snij unit voor het bijsnijden van de zijkanten;
  5. Verticale snij unit voor de vormgeving van het product;
  6. Transporteurs om het product tussen units te vervoeren;
  7. Stapel- en losunit voor het lossen van de producten.

Het frezen en zagen van polystyreen (EPS) wordt gebruikt om EPS-producten vormen te geven die niet met een draad kunnen worden aangebracht, bijvoorbeeld om gleuven, gaten en kanalen in het product aan te brengen.

Het frezen van groeven in een blok polystyreen gebeurt in een snijlijn met een carrouselmachine. De 2 verticale carrousels zijn voorzien van 4 verschillende freesassen en kunnen in 4 posities draaien. Na de selectie van het freesprofiel, draait de carrousel automatisch in de juiste positie. Via een mechanisch systeem met gleuven worden de twee freescarrousels in de gewenste positie vergrendeld. De freesassen worden aangedreven door een elektrische motor van 7,5 kW. De stofkappen die elke freesas bedekken kunnen met een centraal stoffilter worden verbonden. De machine wordt gestuurd door een PLC en een aanraakscherm.