Language:   

Balloon_950-330.jpg

Nieuws

Order steenstrippen fabriek
Order steenstrippen fabriek
24-03-2016

Joseph Bricks plaatst een order voor soft-mud steenstrippen fabriek  bij De Boer Machines Nederland B.V.

Hiermee is Joseph Bricks de eerst gevelsteenfabrikant die de door De Boer ontwikkelde technologie voor de massa productie van soft-mud steenstrippen gaat toepassen. Tot nu toe worden soft-mud steenstrippen gezaagd uit volle bakstenen, een langzaam en duur proces met veel zaagafval.

Het principe van de nieuwe fabriek berust op het in de vormbak "nat" doorsnijden van de vormeling in twee steenstrippen en een middenstuk dat weer teruggevoerd wordt in het kleimengsel.

Dit geeft de volgende enorme voordelen:

  • Het karakter en uitstraling van de soft-mud steenstrip blijft exact gelijk aan de traditionele baksteen;
  • Het middenstuk van de steen dat normaal na het zagen van de gebakken steen wordt weggegooid (>50%), wordt nu als natte klei teruggevoerd in het proces en hergebruikt, waardoor zeer veel op grondstoffen bespaard wordt;
  • Het energie verbruik en de tijd nodig voor het drogen en bakken is enorm veel lager dan bij het produceren van de traditionele volle bakstenen.

De levering omvat een 4-baks De Boer cascade soft-mud pers voor het produceren van handvorm steenstrippen en een Petersen DB-18 tafelpers voor het produceren van "Wasserstrich" type steenstrippen. De installatie heeft een productie capaciteit van 20 miljoen steenstrippen per jaar.

De levering is inclusief de gehele droogplaten- en steenstrip-handling, droogrekken- en ovenwagen belading middels Fanuc robots. De Boer levert tevens de gehele kleivoorbereiding, zand handling en waterzuiveringsinstallatie. Het geheel wordt bestuurd door Siemens TIA portal S7-1500 PLC en SEW Servo aandrijvingen.

Het droog- en bakproces wordt geleverd door Instalat.

De Boer Machines bedankt Joseph Bricks voor het vertrouwen in de nieuwe De Boer steenstrip Technologie en ziet de toekomst van deze innovatieve fabriek met veel vertrouwen tegemoet.