Language:   

Balloon_950-330.jpg

Nieuws

Order Ibstock Brick UK
Order Ibstock Brick UK
22-03-2016

Ibstock Brick UK plaatst een grote order bij De Boer Machines Nederland B.V. voor haar nieuwe baksteenfabriek SM3 in Leicester.

De levering omvat een 22-baks De Boer - Hubert soft-mud pers combinatie, die zowel geperste als handvorm stenen kan produceren. De installatie heeft een productiecapaciteit van 100 miljoen  stenen per jaar.  Beide vormbak vulsystemen zijn gemonteerd op een verrijdbaar frame, waardoor men eenvoudig van geperste vormbakstenen naar handvorm stenen kan omwisselen en omgekeerd. In combinatie met het vormband wisselframe geeft dit een maximale flexibiliteit. Behalve de pers levert De Boer ook twee stuks 160 kW enkel-as mengers, de kleiaanvoer  transportsystemen, de droogplaten logistiek met buffer en een zand handling installatie met uitgebreide kleurstof dosering. Verder wordt de fabriek uitgerust met een De Boer waterzuivering, droogbreuk afvoer, 120.000 m3/h stofafzuiging en een GSP ovenwagen reiniger.

Het droog- en bakproces wordt geleverd door Keller-HCW, tezamen met de zetmachine en ontladingsmachine met Fanuc robots.

Ceratec levert met Händle machines de kleivoorbewerking voor de soft-mud productie.

De gehele fabriek wordt geautomatiseerd met Siemens TIA portal S7-1500 PLC en SEW Servo aandrijvingen.

De Boer bedankt Ibstock Brick voor de geweldige order en ziet de toekomst van deze hypermoderne fabriek met veel vertrouwen tegemoet.